SGK’nın yeni başlattığı uygulamanın yürürlüğe girmesi üzerine, hizmet almak isteyen kişinin Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi’ne kayıt olması gerekmektedir
BİYOMETRİK KİMLİK TANIMA SİSTEMİ
Bireyin gerçekten “Kim” olduğunu kanıtlamasına olanak sağlar. Ek olarak herhangi bir kart, cihaz, kimlik taşıma ve şifre gibi bilgileri akılda tutma gereksinimleri ortadan kalkar.
Unutulması veya başkası tarafından kullanılması söz konusu olmayan bir kimlik onaylama yoludur.
Bu yöntemlerden biri veya isteniyorsa birkaçı birlikte kullanılabilir. Birlikte kullanım, doğrulamanın hassasiyetini ve güvenliğini yükseltir, daha kesin sonuç alınmasını sağlar. Biyometrik tanımada önemli olan, tanıma işleminin başarısıyla beraber ayrıca işlemin gerçekleşme süresidir. Gerçek zamanlı tespit yapmak gerektiğinde bu parametrelere en uygun teknik seçilmelidir.
Biyometrik tanıma sistemlerinin prensibi; her yöntemin okuyucularıyla alınan verilerin daha önceden alınmış değerlerle karşılaştırılmasıdır. Tanınacak kişiye ait bilgiler okuyucularla bilgisayar ortamına aktarılır. Bu bilgiler özel algoritmalarla veri tabanına kayıt edilir. Kişinin kimlik doğrulaması, veri tabanında tam bir eşleşme sağlanmasıyla tamamlanır.
SGK VE Biyometrik Kimlik Doğrulama
SGK’nın yeni başlattığı uygulamanın yürürlüğe girmesi üzerine, hizmet almak isteyen kişinin Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi’ne kayıt olması gerekmektedir.İnsanları birbirinden ayırt edebilecek fiziksel özelliklerini ve sergiledikleri davranışları inceleyen bir bilim dalıdır.
Kişiler nüfus cüzdanları ile herhangi bir SGK kurumuna gitmeleri halinde yapacakları Biyometrik Kimlik Doğrulama kaydından sonra bir sonraki gelişlerinde herhangi bir bekleme veya kayıt yapma durumu ile karşılaşmayacaklardır.
Tüm Hakları Radis Bilişim Hizmetleri A.ş Tarafından Saklıdır.